Stem nu op jouw studentenvertegenwoordigers!

Verkiezingen dagelijks bestuur Gentse Studentenraad

Wat houdt dat in?

Wil jij een actieve rol spelen in het vormgeven van het studentenleven aan de Universiteit Gent? Word dan bestuurslid bij de Gentse Studentenraad (GSR) en maak deel uit van een inspirerende organisatie van studentenvertegenwoordigers die de stem van de studenten vertegenwoordigen en het universitaire leven en beleid helpen vormgeven!

Als bestuurslid van de GSR krijg je de unieke kans om niet alleen je eigen leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen, maar ook om directe invloed uit te oefenen op beslissingen die het studentenwelzijn en de studentenervaring verbeteren. Samen met andere gedreven studenten werk je aan het creëren van een levendige en inclusieve studentengemeenschap, organiseer je boeiende evenementen en sta je in direct contact met universitaire beleidsmakers.

Dus, als je gepassioneerd bent over studentenzaken, graag wilt bijdragen aan een positieve verandering en de kans wil grijpen om jezelf te ontplooien binnen een stimulerende omgeving, dan is het bestuur van de Gentse Studentenraad de perfecte plek voor jou! Stel je kandidaat en maak een verschil voor jezelf en je medestudenten!

Als bestuurslid werk je rond algemene thema’s zoals Onderwijs of Sociaal. Dit is een groter takenpakket dat veel verschillende taken en enkele verplichtingen omvat. Heb je hier geen tijd voor of wil je iets zeer specifiek uitwerken? Stel je dan kandidaat als beleidsverantwoordelijke! Als beleidsverantwoordelijke heb je minder verplichtingen dan een bestuurslid en heb je de mogelijkheid om één specifiek onderwerp uit te werken. Zo kan je kiezen om je te verdiepen rond Mentaal Welbevinden en daar verschillende zaken rond uit te werken en te organiseren. Hieronder staan enkele mogelijke onderwerpen die je zou kunnen uitwerken als beleidsverantwoordelijke, maar indien je zelf een ander onderwerp wil uitwerken kan dat zeker!

Zelf een leuk idee, maar past het niet binnen de normale functies? Geen nood, spontane zelf uitgewerkte kandidaturen altijd welkom! Geef ons een seintje, en dan werken we dit samen uit!

Al overtuigd? Aarzel dan niet en stuur een motivatiebrief en CV naar bestuursverkiezingen@gentsestudentenraad.be.

Twijfel je nog of wil je meer informatie, contacteer ons dan gerust via Facebook, Twitter of mail naar bestuursverkiezingen@gentsestudentenraad.be!

Hoe stel ik me kandidaat?

Als bestuurslid: Stuur jouw CV en motivatiebrief waarin 3 zaken staan die je graag zou willen verwezenlijken door naar bestuursverkiezingen@gentsestudentenraad.be. Deze mail verstuur je vanaf jouw UGent-mailadres.

Als beleidsverantwoordelijke: Stuur jouw CV en motivatiebrief waarin 1 zaak staat die je graag zou willen verwezenlijken door naar bestuursverkiezingen@gentsestudentenraad.be. Deze mail verstuur je vanaf jouw UGent-mailadres.

Belangrijke data

13 april (23u59)    Deadline kandidaturen voorzitter en vice-voorzitter

18 april (18u30)    Kies AV 1 (voorzitter en vice-voorzitter)

11 mei (23u59)     Deadline kandidaturen alle bestuursfuncties

16 mei (18u30)     Kies AV 2 (alle bestuursfuncties)

26 juni (23u59)     Deadline kandidaturen alle bestuursfuncties

1 juli (13u00)     Zomer-AV met verkiezing

Beschrijving bestuursfuncties

Voorzitter

De voorzitter leidt zowel het dagelijks bestuur als de algemene vergaderingen van de Gentse Studentenraad.
Daarnaast is de voorzitter ook het aanspreekpunt van de Gentse Studentenraad.

Bekijk het functieprofiel

Vicevoorzitter

De vicevoorzitter is de rechterhand van de voorzitter en staat deze bij in alle taken. De taken van de voorzitter worden, in onderling overleg, verdeeld tussen beide personen. De functie kan o.a. ingevuld worden door financiële opvolging, personeelsbeleid, inhoudelijke ondersteuning, bijspringen waar nodig,... maar hangt voornamelijk af van de voorzitter en de rest van het bestuur.

Bekijk het functieprofiel

Penning

De penning heeft samen met de voorzitter en de vicevoorzitter de verantwoordelijkheid inzake het financieel beleid en de concrete uitvoering hiervan. Zo stellen ze samen de begroting en het financieel jaarverslag op. Bovendien staat die in voor de ondersteuning bij en opvolging van sponsor- en projectaanvragen. Ook fungeert de bestuurder penning als eerste aanspreekpunt voor de Facultaire Studentenraden wat de financiën betreft en ondersteunt hen hierin.

Bekijk het functieprofiel

Bestuurder Sociaal

Het bestuurslid sociaal is de verbindingspersoon tussen de Sociale Raad studentenvertegenwoordigers, de Gentse Studentenraad en de Directie Studentenvoorzieningen. Traditioneel volgt deze persoon het beleid in de studentenresto's, de homes en mobiliteitthema's op, met voldoende vrijheid om eigen projecten op te starten.

Bekijk het functieprofiel

Communicatie

Als communicatie heb je de verantwoordelijkheid voor het uitwerken en de toepassing van een performante communicatieplanning en -strategie. Daarnaast sta je in voor de goede opvolging en inzet van de verschillende communicatiekanalen waarover de Gentse Studentenraad beschikt. Verder sta je in voor en volg je, samen met de andere leden van het Dagelijks Bestuur, de informatiedoorstroom van en naar de facultaire studentenraden en andere niveaus op.

Bekijk het functieprofiel

Bestuurder Participatie

Het bestuurslid participatie heeft een nauwe relatie met de Facultaire Studentenraden. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de vragen en andere zaken van Facultaire Studentenraden. De taak om mandatarissen van de studentenraad die intern actief zijn, aan te werven en te leiden, rust ook op hun schouders. Bovendien coördineren ze enkele interne projecten van de Gentse Studentenraad, waaronder promotiecampagnes, verkiezingen van de rector en studentenvertegenwoordigers.

Bekijk het functieprofiel

Event

Deze functie zal nieuw zijn in het academiejaar 2024-2025, dus er is nog heel wat rond uit te pluizen! In essentie zou deze functie erom gaan om de events te organiseren. Je kan samen met andere bestuurders bekijken wat de noden zijn, waarrond je graag een actie wilt doen… Events die het afgelopen jaar zijn gebeurd zijn de stuvercantus, de lokalentocht, vormingsdag, receptie…

Bekijk het functieprofiel

Bestuurder Onderwijs

Als bestuurder onderwijs werk je nauw samen met het Dagelijks Bestuur en met studenten van de Onderwijsraad. Je zetelt samen met andere studentenvertegenwoordigers in de Onderwijsraad. Hiervoor organiseer je maandelijks een werkgroep onderwijs waarin de agenda van de volgende Onderwijsraad besproken wordt. Je kan ook als bestuurder onderwijs eigen dossiers definiëren en aanpakken. Je helpt studenten wegwijs door de onderwijsstructuur van de UGent.

Bekijk het functieprofiel

Bestuurder Duurzaamheid

Als bestuurder duurzaamheid werk je samen met andere bestuurders en beleidsverantwoordelijken om duurzaamheid in hun beleidsdomein te versterken. Je volgt en werkt mee aan de uitvoering van de transitieplannen van UGent. Je bent de connectie tussen de GSR en Green Office, Denktank Transitie UGent en Centrum voor Duurzame Ontwikkeling. Je onderhoudt contact met alle studentenvertegenwoordigers uit de facultaire duurzaamheidscommissies om informatie-uitwisseling te versterken.

Bekijk het functieprofiel

Bestuurder Digitalisering

Bekijk het functieprofiel

Bestuurder Externe vertegenwoordiging

Bekijk het functieprofiel

Beleidsverantwoordelijken

Heb je zelf een idee?

Zelf een leuk idee, maar past het niet binnen de normale functies? Geen nood, spontane zelf uitgewerkte kandidaturen altijd welkom! Geef ons een seintje, en dan werken we dit samen uit!

Beleidsverantwoordelijke Studium

Beleidsverantwoordelijke cursusmateriaal

Als beleidsverantwoordelijke voor cursusmateriaal vertrek je vanuit een interesse in de diversiteit van studiematerialen en de unieke behoeften van studenten, professoren en andere belanghebbenden. Je gaat op zoek naar mogelijkheden tot verbetering en verduurzaming. Zo volg je onder andere UGent Deelt op. Als beleidsverantwoordelijke heb je de vrijheid om je creativiteit de vrije loop te laten, waarbij je wordt aangemoedigd om out-of-the-box te denken en nieuwe ideeën te verkennen.

Beleidsverantwoordelijke Studiekosten

Beleidsverantwoordelijke waardering engagement

Beleidsverantwoordelijke activerend leren en groepswerken

Beleidsverantwoordelijke Mentaal welbevinden

Beleidsverantwoordelijke Studentencentrum

Beleidsverantwoordelijke Maaltijdvoorzieningen