Stem nu op jouw studentenvertegenwoordigers!

Persbericht: Reactie Gentse Studentenraad rond reportage Pano

Gentse Studentenraad 06 September 2018

De Gentse Studentenraad staat in eerste plaats voor een inclusief beleid. Iedere student dient elke kans te krijgen om zich optimaal te ontplooien in een veilige omgeving aan de Universiteit Gent. Onze organisatie wenst bijgevolg te onderstrepen dat racisme, discriminatie, seksisme en oproepen tot geweld geenszins getolereerd worden door de Gentse Studentenraad.

We dienen hierbij te benadrukken dat Schild & Vrienden een vereniging is die geenszins verbonden is met de Gentse Studentenraad, of met Universiteit Gent. Dries Van Langenhove is rechtstreeks verkozen in de Raad Van Bestuur van Universiteit Gent, en zetelt via dit mandaat als één van de twintig leden in onze Algemene Vergadering, maar hij spreekt níét namens de Gentse Studentenraad, het orgaan dat alle studentenvertegenwoordigers overkoepelt en samenbrengt.

Naar aanleiding van de Pano-reportage en de rol van studentenvertegenwoordiger Dries Van Langenhove binnen Schild & Vrienden, zullen wij dan ook net als UGent en de Vlaamse Jeugdraad in discussie gaan met onze studentenvertegenwoordigers, bekijken wat onze mogelijkheden zijn, en bekijken of we al dan niet hier gevolgen aan zullen geven.

Wij blijven de belangen van álle studenten verdedigen, onafhankelijk van nationaliteit, achtergrond of geaardheid. We hopen dit nog altijd samen met jullie te kunnen doen. Iedere student met vragen en/of bemerkingen hieromtrent mag ons altijd een berichtje sturen.

Recent nieuws

Gezocht: IT medewerker voor leerplatform Studium

Gentse Studentenraad

19 March 2024

Infomoment Student Stemt 2024

Gentse Studentenraad

11 March 2024

GSR zoekt IT-medewerker

Mattias Niels

13 November 2023

RvB Stuver gezocht!

Gentse Studentenraad

07 September 2023